Yükleniyor Lütfen Bekleyin...
info@isingoz.com Tel: 0(364) 213 7639 - 0(364) 224 4291

Genel Göz Muayenesi

Gözünde bir hastalığı olsun veya olmasın herkesin yılda bir kez göz muayenesi yaptırması gereklidir. Çocuklarda bu süre doktorun önerisine göre 6 ayda bir, hatta bazı özel durumlarda daha sık olabilir. Şikâyeti olmayan bir çocukta 3. yaş ilk göz kontrolü için idealdir. Işın Göz'de göz muayenesi dünyada kullanılan en son teknolojik cihazlar ve uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Muayene sırasında gözlerinizde herhangi bir hastalığın bulgusuna rastlanması durumunda hastanemiz içinde ilgili bölüme yönlendirilerek gerekli görülen ileri tetkik ve tedavi yaptırabilir.Unutulmamalıdır ki göz muayenesi sırasında şeker hastalığı, hipertansiyon, romatolojik hastalıklar ve beyin tümörleri gibi birçok hastalığın tanısı konulabilmektedir.

1. Gözün kırma kusuru ölçümü

Göz numarasını ölçmeye yarayan otorefraktometre cihazı ile hastanın gözünde miyop, hipermetrop ve astigmatın var olup olmadığını ölçülür ve en uygun gözlük numaraları tespit edilir. Bazı durumlarda, özellikle çocuk muayenelerinde, gözlerin uyum yapma yeteneğini geçici olarak baskılamak amacıyla gözlere bir damla damlatılır ve otorefraktometre ölçümü bir süre beklendikten sonra yapılır. Bu damlalar görmede geçici olarak bulanıklık yapar.

2. Biyomikroskobik Muayene

Biyomikroskop olmadan göz muayenesinin yapılması mümkün değildir, çünkü göz dokularının büyütülmeden, çıplak gözle incelenmesi mümkün değildir. Özel cihazlar yardımı ile göz kapakları, konjonktiva, sklera, kornea, iris, lens ve retina tabakasının detayları incelenir.

3. Bilgisayarlı Göz Tansiyonu Ölçümü

Bilgisayarlı cihazlarla göze temiz hava püskürtülerek göz tansiyonu ölçümü yapılır. Göz tansiyonu ölçümü bazı durumlarda manuel olarak da doktorunuz tarafından ölçülebilir.

4. Görme Keskinliği Muayenesi

İnce detayları görebilme yeteneğimiz, büyükten küçüğe sıralanan harf, sayı ya da şekilleri belli mesafeden okunmasıyla ölçülür. Düzeltilmemiş görme keskinliği bir gözün çıplak olarak, yani gözlük, mercek ya da kontakt lens olmadan sahip olduğu en iyi görme seviyesidir.Düzeltilmiş görme keskinliği bir gözün önüne mercek ya da gözlük camı yerleştirilerek elde edilebilen en iyi görme derecesidir. Gözlük muayenesinde göz doktoru gözün önüne çeşitli camlar yerleştirir ve hastaya en iyi, en rahat görüşü sağlayan cam numaralarını tespit eder. Doktor bu muayene sırasında otorefraktometre cihazının ölçümlerinden yararlanır.

5. Göz Dibi Muayenesi

Doktorunuzun kullanacağı özel mercekler yardımıyla yapılan bu muayene ile gözün arka kısmında bulunan vitreus, retina, optik sinir ve makula (sarı nokta) incelenir. Vitreusun saydamlığı, kıvamı, retina damarının görünümü, optik sinirin rengi, sınırları, çukurluğu ve bu gibi pek çok özellik ayrıntılı olarak değerlendirilerek diyabet, hipertansiyon ve kalıtsal hastalıklar v.b. tespit edilir. Makulanın (sarı nokta) muayenesi ile özellikle 60 yaş ve yukarısında görülebilen yaşa bağlı makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı) erken evrelerde yakalanabilir. Bu muayenenin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için bazı kişilerde gözbebeği çeşitli damlalarla büyütülür. Bu damlalar geçici olarak görmede bulanıklık yaparlar.

Scroll to Top